آشنایی با انواع کارآفرینی
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
آشنایی با انواع کارآفرینی

آشنایی با انواع کارآفرینی

آشنایی با انواع کارآفرینی

 قبل از پرداختن به آشنایی با انواع کارآفرینی خالی از لطف نیست که به چند تعریف از کارآفرینی و کارآفرین بپردازیم. با شنیدن کلمه کارآفرینی واژه هایی مانند کسب و کار، تولید و نوآوری در ذهن ما پدیدار می شوند. در تعریف به شخصی کارآفرین می گویند که کسب و کاری را ایجاد کرده و با خلاقیت و ریسک پذیری بالا به دنبال کسب درآمد و ارتقای تجارت خود است. زمانی کارآفرین موفق می شود  و می تواند کسب سود کند  که همواره به دنبال نوآوری و خلق راهکارهای جدید باشد تا بتواند در بازار رقابت کند.

انواع کارآفرینی

برای کارآفرینی انواع مختلفی تعریف شده است و می توان تعداد زیادی از آن ها را نام برد. اما چیزی که اهمیت دارد این است که در هر مدل از کارآفرینی باید علاوه بر خلاقیت و نوآوری دست از تلاش بر نداشت و با شکست کار را متوقف نکرد. در ادامه مقاله به آشنایی با انواع کارآفرینی می پردازیم.

انواع مختلف کارآفرینی

کارآفرینی در حوزه کسب و کار

در این قسمت به آشنایی با انواع کارآفرینی می پردازیم. کارآفرینی را می توان به سه دسته ی کلی که عبارت اند از: تجاری، تولیدی واجتماعی تقسیم کرد. در کارآفرینی تجاری همانطور که از اسمش پیداست به دنبال تجارت و خرید و فروش هستیم و هرآن چیزی که بین مشتری و خریدار تمرکز دارد. درست است که در این نوع کارآفرینی تولید صورت نمی گیرد اما نوآوری در این نوع کارآفرینی مشکل تر است.

در کارآفرینی تولیدی هدف تنها تولید است، کارآفرینان فعال در این بخش بازار را تحلیل و نیاز های مشتری را شناسایی می کنند و به این صورت می توانند  نیازهای مشتریان خود را فراهم کنند.

و در آخر کارآفرینی اجتماعی بیان می شود. تمرکز دراین نوع از کارآفرینی در خصوص ایجاد یک ارزش در مسائل اجتماعی و فرهنگی است و در مرحله بعد به کسب سود و درآمد توجه می کند. تامین غذا و دارو برای نیازمندان می تواند مثال روشنی از این کارآفرینی باشد. این افراد خلاق همواره در  تلاش اند  که با شناسایی فرصت ها، استفاده بهینه از منابع و مدیریت ریسک،  مشکلاتی که دولت قادر به حل کردن آن نیست را مرتفع سازند.

کارآفرینی براساس دانش و فناوری روز

در آشنایی با انواع کارآفرینی می توان  به دو دسته سنتی و مدرنیته اشاره کرد، در این دسته بندی فرد, یا علاقه دارد در فعالیت خود از فناوری های روز استفاده کند که طبیعاتا با نوآوری همراه است و یا تمایلی به این کار نداشته باشد  واز همان روش های قدیمی و سنتی برای کسب و کار خود استفاده می کند تا بتواند در بازار رقابت کند.

کارآفرینی براساس دانش و فناوری روز

کارآفرینی براساس مالکیت

آیا کارآفرینی ما خصوصی است یا دولتی ؟ و یا میتواند مشترک هم باشد؟ مدل دیگری که در آشنایی با انواع کارآفرینی می توان به آن شاره کرد این است که کار آفرینی ما از نظر مالکیت چگونه است!

اگر کارآفرینی ما بصورت فردی و یا یک بنیان گذار کاملا مستقل بنا نهاده شده باشد کارآفرینی خصوصی است که البته دارای ریسک بالایی می باشد و اگر یک نهاد دولتی بتواند آنرا حمایت کند نوع کارآفرینی دولتی است و همچنین گاهی ترکیبی از این دو است که کارآفرین خصوصی است ولی از دولت کمک می گیرد که به آن اشتراکی می گویند.

 کارآفرینی براساس جنسیت

درست است که تقسیم بندی از نظر جنسیتی ناخوشآیند به نظر می رسد ولی در کشور های در حال توسعه جهان سوم این امر اجتناب ناپذیر است و باید به آن پرداخت. به این ترتیب که اگر مدیریت یک نهاد و یا سازمان کارآفرین را مرد ها بر عهده داشتند آن کارآفرینی مردانه است و اگر اداره آن کسب و کار توسط  بانوان بود کارآفرینی زنانه است.

البته مدیریت و رهبری  زنان جزء واقعیت های دنیای کسب و کار است و باید به این نکته توجه کرد  که آنها به جزییات توجه خاصی دارند، بسیار منظم اند ، می توانند  هم زمان چند کار را مدیریت  کنند و در برقراری ارتباط با دیگران بسیار تبحر دارند، و بسیاری از ویژگی های منحصر به فرد دیگر که می تواند زنان را به رهبران و مدیرانی لایق تبدیل کند، پس نباید نقش سازنده آنها را در کسب و کار نادیده  گرفت و اسیر تعصبات کورکورانه جنسیتی شد.

کارآفرینی براساس جنسیت

حرف آخر

کارآفرینی انواع بسیاری دارد که توضیح همه آن ها در این مقاله نمی گنجد. می توان بیش از ۳۰ نوع کارآفرینی را تعریف کرد. برای آشنایی با انواع کارآفرینی می توانید به مقالات دیگر سایت نیز مراجعه کنید. اما باید بدانید قبل از اینکه بخواهید کارآفرین شوید باید هدف خود را مشخص کنید و بدانید در چه زمینه ایی می خواهید کار آفرینی کنید و حوزه فعالیت خود را مشخص کنید. دست آخر باید بدانید که کارآفرینی بدون سخت کوشی ،انگیزه و برنامه ریزی میسر نمی شود و همواره باید دانش و اطلاعات خود را به روز کنید  که بتوانید  نیاز های مردم را برآورده کنید. 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

امتیاز

5/5 – (1 امتیاز)

برای اطلاعات بیشتر با این شماره تماس بگیرید: 09123009931

برای هماهنگی به شماره واتس اپ ذیل پیام دهید 09123009931