انواع مدل های کارآفرینی
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
انواع مدل های کارآفرینی

انواع مدل های کارآفرینی

انواع مدل های کارآفرینی

کارآفرینی و راه اندازی یک کسب و کار, به اجرا در آوردن یک ایده و و به حقیقت در آوردن رویاها آرزوی بسیاری از افراد است. انواع مدل های کارآفرینی وجود دارد که می تواند به تحقق این رویاها کمک کند.

برای کارآفرینی تعاریف زیادی ارایه شده است. افرادی که از هر فرصت و ایده ای استفاده می کنند تا درآمدی کسب کنند کارآفرین هستند. ممکن است تصور کنید کارآفرینی تنها ایجاد یک شغل جدید می باشد ولی در واقع این طور نیست. در این مقاله هکر بیز به تعریف برخی از انواع مدل های کارآفرینی می پردازیم تا بیشتر با آن ها آشنا شوید.

انواع مدل های کارآفرینی

بازگویی یک تعریف :‌

کارآفرینی چیست و به چه کسی کارآفرین می گویند؟

قبل از اینکه به معرفی انواع مدل های کارآفرینی بپردازیم ابتدا باید بدانیم کارآفرینی چیست. برای کارآفرینی تعاریف بسیاری مطرح شده است اما شاید ساده ترین تعریف این باشد :‌ آفرینش کار. ایجاد یک کار مفید با تمام امکانات موجود و یک ذهن خلاق.

کار آفرینی لزوما نباید ایجاد شغل باشد. کارآفرینی ممکن است خلق یک عمل مفید در جهت رشد افراد باشد و درآمدی نیز نداشته باشد ولی باعث ایجاد یک ارزش شود. کارآفرین نیز به شخصی گفته می شود که از تمام امکانات موجود و ذهن خلاق خود نهایت استفاده را کرده و دست به ایجاد یک ارزش می زند. ارزشی که مشابه آن وجود نداشته یا بسیار کمیاب باشد.

به چه کسی کارآفرین می گویند

کارآفرینی به چند دسته تقسیم می شود؟

در جستجو برای انواع مدل های کارآفرینی ممکن است به دسته بندی های مختلفی برخورد کنید ولی می توان کار آفرینی را به دو دسته کلی کارآفرینی فردی و مستقل و کارآفرینی سازمانی یا شرکتی تقسیم کرد. سایر دسته بندی ها زیر مجموعه این دو دسته قرار می گیرند.

البته باید گفت بهتر است دسته بندی انواع کارآفرین بر اساس معیار و ملاک مورد نظر شما انجام بگیرد. پس در ابتدا باید دید فاکتور مورد نظر شما برای دسته بندی کارآفرینی چیست.

چند نمونه از ملاک های دسته بندی کارآفرینی

انواع مدل های کارآفرینی را می توان بر اساس شکل کسب و کار, فردی یا غیر فردی بودن, اندازه کسب و کار, جنسیت, شخصیت, درون سازمانی یا برون سازمانی بودن, مدرن یا سنتی بودن تقسیم کرد که البته هر کدام از این ها نیز به دسته های کوچکتری تقسیم می شوند. انواع دیگری از کارآفرینی نیز وجود دارند که ما در این مقاله به توضیح برخی از آن ها می پردازیم.

کارآفرینی بر اساس شکل کسب و کار

۱- کارآفرین تولید کننده

شکل کسب و کار و تجارت شما ممکن است به صورت تولیدی باشد به این صورت که یک محصول یا خدمت جدید تولید و عرضه کنید. این نوع کارآفرینی لزوما تولید محصول نیست و ممکن است عرضه یک خدمت جدید باشد.

۲-کارآفرین واسطه

شاید کمتر کسی واسطه بودن را از انواع مدل های کارآفرینی بداند اما فروش محصول به مشتری با روش های نوین خود نوعی کارآفرینی محسوب می شود. تیم های تبلیغاتی و بازاریابی که محصول شما را به روشی خلاقانه به مشتری معرفی می کنند می توانند کارآفرین باشند.

۳-کارآفرینی اجتماعی

همان طور که پیش تر گفتیم کارآفرینی لزوما با کسب درآمد همراه نیست. در کارآفرینی اجتماعی هدف نهایی ایجاد یک ارزش اجتماعی است که افراد از آن بهره ببرند و ممکن است درآمد و سودی در کار نباشد.

ایجاد ارزش توسط کارآفرینی

کارآفرینی بر اساس نوع مالکیت

۱-کارآفرینی مستقل

کارآفرینانی که بدون هیچ تکیه گاه دولتی و یا سازمانی کسب و کاری راه اندازی می کنند و تمام حق مالکیت متعلق به شخص یا اشخاص بنیان گذار می باشد.

۲-کارآفرینی دولتی

در کارآفرینی دولتی دولت مسیولیت پشتیبانی و حمایت از ایجاد کسب و کار را بر عهده می گیرد.

کار آفرینی بر اساس اندازه کسب و کار

در این دسته بندی کارآفرینی به سه اندازه کوچک, متوسط و بزرگ تقسیم می شود. معیار این دسته بندی ثابت نیست و در هر منطقه و یا کشور تفاوت دارد. برخی بر اساس تعداد کارکنان و یا برخی بر اساس سرمایه, میزان تولید و یا معیارهای دیگر این دسته بندی را انجام می دهند.

انواع دیگر کارآفرینی

کارآفرینی ابداع کننده, تقلید کننده, کارآفرینان چالش گر و کارآفرینان محتاط می توانند از انواع مدل های کارآفرینی باشند. به طور کلی به دلیل ذات کارآفرینی که خلق کننده است به تعداد زیادی می توان انواع کارآفرینی داشت.

پس بهتر است ذهن خود را زیاد درگیر اینکه در چه دسته ای قرار می گیرید نکنید. کارآفرینی به معنای ایجاد یک ارزش است و این ارزش اگر برای عده ای مفید باشد می توان شما را کارآفرین نامید.

سخن پایانی

در این مقاله به تعریف کارآفرینی پرداختیم و انواع مدل های کارآفرینی را معرفی کردیم. همان طور که گفتیم کارآفرینی خلق یک ارزش مفید برای افراد جامعه است. اگر به دنبال ایجاد این ارزش هستید باید سعی کنید خلاق باشید, دست از تلاش برندارید و منظم باشید. همواره سعی در کسب اطلاعات بوده و خود را به روز نگه دارید.

Rate this post

امتیاز

Rate this post

برچسب ها:

برای اطلاعات بیشتر با این شماره تماس بگیرید: 09123009931

برای هماهنگی به شماره واتس اپ ذیل پیام دهید 09123009931